fredag 21. juni 2013

Litt sunnere Snickers sjokolade

Sjokolade kan være farlig godt. Ulempen er at kommer man først inn i sukkerets onde sirkel, krever det en prosjon standhaftighet å komme ut av den igjen.

Sukker gjør dessverre ingen nytte for seg, heller mer skade, blant annet;
- øker insulinmengden i kroppen utover det som er bra
- overskudd lagres som fett
- trekker mineraler vi trenger ut av kroppen
- forstyrrer hormonbalansen
- er et toxin (gift) som spolerer cellenes normale funksjoner

Så for å forebygge sukkerkick etterfulgt av sukkersjokk, tar jeg visse forhåndsregler.

Her er en hjemmelaget variant av snickers,- uten tilsatt sukker, og med sunne fettsyrer.



Du trenger:
300 g 70% sjokolade
130 g Cocosa extra virgin (kokkosfett)
180 g peanøttsmør (høyest mulig innhold av peanøtter, minst mulig tilsettingsstoffer)
2 dl hakkede mandler
1 klype maldonsalt

Kle en brødform med bakepapir.
Smelt sjokoladen i cocosaen på svak varme. Hell halvparten av blandingen i brødformen og sett i kjøleskapet til det stivner.
Hakk mandler og bland med romtemperert peanøttsmør. Smuldre i maldonsalt og rør godt.
Peanøtt- og mandleblanding smøres/trykkes oppå sjokoladen i brødformen.
Hell over resten av sjokolade-/cocosablandingen, og avkjøl til det er stivnet.
Så har du laget din egen, sunnere variant av snickers :-) Holder seg best om den oppbevares i kjøleskapet.

Velbekomme!

Lev Livet Lykkelig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar